2011-10-08

Muille maille vierahille


Kiirettä on pitänyt ja siksi myös monet kesän tarinat ovat jääneet kertomatta.
Niihin kuitenkin palataan.
Sillä välin käyn maan rajojen ulkopuolella keräämässä lisää kokemuksia ja lisää kerrottavia tarinoita, oppimassa uutta, rentoutumassa ja nauttimassa hyvästä seurasta ja ruoasta.

Nauttikaa syksystä ja muistakaa helliä itseänne pimeinä iltoina. 
Kuullaan taas, kun tontut jo tekevät tarkistusretkiään.

2011-10-07

Loppukesän juhla

Loppukesästä kesäiset yukatat yleistyvät katukuvassa. Niihin pukeudutaan varsinkin päivinä jolloin on matsurit eli japanilaiset festivaalit. Miesten yukatat ovat huomattavasti hillitympiä kuin nämä tyttöjen kukalliset yukatat.


Itseltäni ovat kaikki Tokion lähiseudun matsurit menneet ohi, toki niitä tänä vuonna oli joitain peruttukin tai myöhennetty. Mutta sattumalta tänä vuonna osui matka Kobeen juuri sopivaan koloon. Tosin se toi mukanaan parhaan istuinpaikan metsästystä eli 3 tuntia tapahtuman alkua tapahtumapaikalle saapumisen. Emme tosin siinä vaiheessa olleet yksin ja parhaat paikat olivat jo menneet.


Käsitys täydestä sai jälleen uudet mittakaavat, tässähän siis ei vielä ole täyttä.





Tarjoilu kuitenkin pelasi ja ruoka- ja juomakojuja oli riittävästi...kun vaan olisi jaksanut tunkea pois ja vielä takaisinkin. Mutta pakko se on myöntää, että odotus kannatti.


Luonnollisesti kuvat eivät tee oikeutta näille mahdottoman hienoille ilotulituksille. Enkä oikeastaan koko ajan yrittänyt edes ottaa onnistuneita kuvia, vaan halusin nauttia. Oli se niin hienoa katseltavaa.



Ja vaikka paikka oli aivan tupaten täynnä oli ilotulituksen jälkeen paikka tyhjä roskista ja niin siisti, että aivan kuin ei siellä niitä tuhansia ihmisiä olisi ollutkaan. Se on yksi hieno puoli tässä maassa.