2013-11-22

Lähtölaskenta aloitettu


Unelmien täyttymys!
Pelko rinnassa, mitä jos kaikki onkin ollut harhaa!
Mitä jos en haluakaan tulla takaisin ja kaipaan taas koko seuraavan vuoden?
Mutta voi sitä syksyistä luontoa!
Elävää kaupunkia!
Lämpimiä kylpyjä!
Herkullista ruokaa!
Kumarruksia!
Hymyjä!

Kohta kaivetaan laukkuja, pohditaan vaatetusta, parhaita kävelykenkiä, täytetään laukku, varmistetaan kameroiden muistikorttien nollaus, tarkistetaan matka-aikataulu, ollaan matkalla.

Mutta sitä ennen vielä vähän joulutunnelmointia..




2013-11-18

Suomalaista kauneutta

Huomasin aiemmin, että Japanissa on suomalaisen Lumi-merkin tuotteita myynnissä. Ainakin Kiotossa toimiva melumo putiikilla on näitä valikoimissaan. Mielestäni se ei ole ollenkaan ihme, onhan suomalainen design omaankin mieleeni. Myöskin japanilaiset tuntien niin varmasti myös usein heidän mieleensä. 

Tänään huomasin, että myös suomalainen muotibloggaus, Lumi-laukkujen ohella, on päässyt siellä esille. Ainakin Luukku-blogi on todistetusti tullut huomioiduksi.


Onnea sinne Wikkelle!



2013-11-15

On a cold and frosty morning

Tiedättekö sen lastenlaulun...
This is the way we wash our hands, wash our hands, wash our hands. 
This is the way we wash our hands on a cold and frosty morning.
Tämä soi päässäni, kiitos työstäni lasten parissa aiemmin, nykyään useana aamuna. 


Olin viikon poissa ja lämpötilat laskivat huomattavasti. Ei ole villapaita enää ihan turhake, vaan mielelläni kaivan sen aamulla ylleni. Villasukat myös ovat päässeet todelliseen hommaansa. Samoin kuin sytytän takkaan tulen iltaisin, syy ei ole enää vain pelkkä tunnelma vaan nautin myös sen hyödystä. Vettä keitetään monta termospullollista päivässä, jotta saa lämmintä juotavaa pitkin päivää ilman, että pitää koko ajan olla keittopuuhissa.


Mutta en valita. Nautin kun huomaa vuodenaikojen vaihtelun. Olen pienesti kateellinen esimerkiksi To Destination Unknown-blogin Satulle, joka kertoo pääsevänsä murtsikoimaan. Mutta niin onnellinen, että jossain sellainen talvi jo on! En siis todellakaan olisi oikea ihminen asumaan talvet etelässä ja kesät Suomessa, koska kaipaisin kuitenkin lunta. Sinänsä nämä viimeiset asuinpaikat ovat olleet vähän huonosti valittuja ;)


Mutta vaikka ulkona viluttaa ja se yrittää saada vallan myös täällä sisällä, niin onneksi meillä on kaasu, joka lämmittää. Vaikka taisinkin alkuvuodesta epäillä naapurin tädin kokkaavaan jotain todella käryisää tai koko talon olevan tulessa, kun ensimmäisen kerran kiinnitin huomion talon kulmalta nousevaan höyryyn. Sitten minulle kerrottiin, että meidän talon kulmalta nousee ihan samanlainen...


Onko muita vuodenaikojen fiilistelijöitä? 
Ja onko lisää vinkkejä mukavaan lämpimään oloon, kun lämpötila ulkona laskee? 

Glögikausi korkattu!

Kun katselin kalenteria ja säätiedotteita, totesin olevan aika lämpimien juomien! Ja koska joulu on nopeammin kuin ehdin sormiani napsauttaa, kuten se joka vuosi on, päätin kiehauttaa glögiä. Vähän salaa kaipaan Marlin kunnon glögiä, mutta vain koska on arki-ilta ja olisin halunnut nauttia nopeasti ja hyvää. Varastossa olisi toki ollut paikallinen mulled wine, mutta odottakoon se siellä vielä hetken.


Sen sijaan piti käydä ostamassa omenamehua. Mausteethan olin jemmannut jo hyvissä ajoin. Kaadoin omenamehua noin puolisen litraa kattilaan, perään kanelitanko, tähtianis, pala tuoretta inkivääriä, kardemumman siemeniä ja vaniljatangosta siemenet. Ja kiehautin ja annoin hautua reilu puolituntia.


Lämmitin juoman uudelleen ja nautin kynttilän valossa.


Olen salaa jo aloittanut joulutunnelmoinnin. Apuna on ollut pinterest, pari joulunaluselokuvaa, kynttilät, jouluherkkusuunnitelmat ja viimeisenä, muttei vähimpänä tämä glögi.

Nautitaanhan tästä ajasta kiireettä ja tunnelmoiden!

2013-11-14

InstagramTravelThursday:Travelling light



Olin viime viikon reissussa. Lähdin perjantai aamuyöstä, palasin viikon kuluttua lauantain puolella. Matkan määränpäänä Italian Garda-järven seutu eli onni onnettomuudessa ei maailman kylmin kolkka. Matkatavaroina tämä reppu.

Reppu sisälsi: joogamaton, palikan, huovan, vyön ja therabandin, muistiinpanovälineet, pari opusta sekä kindle. Lisäksi siis 3 joogahousut, 3 hihatonta, 3 pitkähihaista t-paitaa, 3 sukat, sadettä pitävät housut, alusvaatteita viikoksi, pyjama, kännykkä latureineen, villasukat, hygieniatarvikkeet, pyykinpesujauhetta sekä kaurahiutaleita pariksi aamuksi. 

Yllä oli farkut, kuoritakki, villapaita, pitkähihainen t-paita ja hihaton. Koko viikko mentiin samoilla niken tossuilla. En ehkä ollut tyylikkäin matkustaja, mutta olin enemmän kuin tyytyväinen kun matkassa oli vain yksi kassi.

Onni oli tosiaan hyvä sää, pyykinpesumahdollisuus sekä ihanat, ystävälliset italialaiset. Oli tosin hyvä idea ottaa alusvaatteita tarpeeksi, koska oli kimppakämppä niin kaikille ehkä oli mukavampi näin. Kosmetiikkapussukkaan valitsin vain deodorantin, kookosöljyn, ripsivärin, shampoon, huulirasvan ja hammastahnan ja -harjan. Ostin myös minipienen hiusharjan lentokentältä kun kotona oleva ei mahtunut.

Onneksi tavaraa ei ollut enempää, koska saavuin italialaisten pyhäpäivänä ja saavuttuani parin tunnin matkan jälkeen samalle bussiasemalle, jossa aiemmin odotin bussia viisi(!) tuntia ja varmistettuani bussiaikataulun lipun myyjältä ja ostettuani lipun "kertoi" bussikuski, ettei määränpäänä olevaan kylääni mene bussi koko päivänä. Hyppäsin siis bussiin kun kuski sanoi, että joltain pysäkiltä on muutaman kilometrin kävelymatka.. Ja niin hyppäsin pois bussista ja kävelin kuskin osoittamaan suuntaan. Kiitin, etten ollut pakannut matkalaukkua! 

Kaikki kommunikointi tapahtui siis minun puhuessa englantia ja paikallisten puhuessa italiaa ja molempien osapuolten viittoessa. En voinut kuin nauraa tallustaessani tuntemattomilla teillä, keskellä ei mitään. Mutta niin pääsin kuin pääsinkin perille!

Italia tuntuu kovertavan paikkaa sydämessäni kerta kerran jälkeen yhä vaam syvemmälle. Olisiko vaikea oppia italian kieltä? Jos ensi kerralla osaisi jo muutankin kuin Grazie! Vaikka pitkälle silläkin tuntuu pääsevän.

Instagram Travel Thursday on lähtenyt skimbacon perustajan Katja Presnalin ja hänen tiiminsä ajatuksesta jakaa kokemuksia ja ideoita mm.matkustuksen tiimoilta instagramin avulla.


Suomeksi tätä virallisesti järjestävät  Destination unknownKaukokaipuu ja Running with wild horses. Osaa voi ottaa kuka tahansa. Ohjeet löydät täältä.

2013-11-12

Valoa elämään


Miten pienestä ihmisen elämä tulee paremmaksi! 
Ymmärsin kyllä kolmisen viikkoa sitten kun keittiön kattoon reikä ilmestyi, että siitä tilanteesta ei ole kuin suunta ylöspäin. Sen verran asumismukavuuteen vaikutti katosta roikkuvat "rämmäleet" ja rakenteista levinnyt "tuoksu". Kaksi viikkoa sitten luvattiin, että homma on hoidettu reilussa viikossa. Olikin siis yllätys kun saavuin viikon mittaiselta reissulta viime lauantaiaamuna ja vastassa oli pimeä keittiö. "Rämmäleet" olivat poissa, samoin reikä, mutta niin oli myös valo. Ja tiedättekö, kyllä se pimeä vaan koittaa aika ajoissa täälläkin. 

Mikä onni olikaan eilen, kun vihdoin saapui mies maalipurkkeineen kolkuttamaan oven taakse ja hetken päästä seurasi mies, jolla oli lamput kainalossa. Neljä tuntia myöhemmin oli valoa keittiössä silmiä häikäsevästi ja valkoiset seinät loistivat hohtavina. Ja minä kaikesta uhomisesta huolimatta leveä hymy huulilla kiittelin ja napsauttelin kytkintä...päällä...pois...päällä...pois....päällä...

Nyt on keittiöstä pölyjä pyhitty, imuroitu ja laittiat pesty. Mutta koska remonttipöly tuntuu löytävänsä tiensä löytämättömästä piilosta ja tuplaantuvan yön aikana uskon, että samaa siivousruljanssia jatketaan varmaan vielä jokunen päivä, mutta onni on saada tehdä kaikki tämä kirkkaassa valossa.

2013-11-04

Oxford kuvina


 Kuvia Oxfordista löytyi lisää koneelta. Hämmentävää, miten on löytynyt paikat, joilla ei ole tungosta. Kuvat kuitenkin ovat sieltä aika keskustasta ja oli viikonloppu. Olisi voinut luulla olevan enemmänkin tunkua. Ihana kaupunki!